Tot het moment waarop ik besefte dat ik compleet geleefd werd en het voelde alsof er geen weg meer terug was...

Natascha de Swart

Jezelf kunnen zijn in een leven waarvan jij de regie in eigen handen hebt – dat is in mijn ogen de route naar lange termijn succes. Om die reden maak ik samen met ondernemers een op maat gemaakte strategie, die 25% meer tijd vrijspeelt in hun drukke agenda’s.

Teruggewonnen tijd om de regie terug te pakken op jouw leven en deze in te delen op een manier die bij jou past. Tijd om van te genieten of juist om aan jouw droomonderneming te bouwen. Een onderneming die jou dient, in plaats van andersom.

Tijd voor jouw fijnste leven, zonder in te hoeven leveren op omzet, klanttevredenheid of succes.

Jarenlang ben ik mijzelf voorbijgelopen… Het startte op de basisschool, waar ik enorm mijn best deed om in de smaak te vallen. Tevergeefs deed ik alles om het structureel pesten te kunnen laten stoppen. Pas in de tweede klas van de middelbare school brak een periode van rust en positiviteit aan. Ik kon eindelijk weer mijn vrolijke zelf zijn en startte later tijdens mijn hbo-studie vol vertrouwen mijn eerste eigen onderneming.

Toen ik in loondienst kwam, raakte ik mijzelf helaas weer kwijt. Terwijl ik in alle stilte burn-out achtige klachten ontwikkelde, wilde ik mijn klanten en werkgever niet teleurstellen. In mijn agenda paste het toch allemaal? Dan moest het in de praktijk ook gewoon lukken. Ik ging er op wilskracht voor en had totaal geen verbinding meer met mijzelf, vrienden of familie. Negeerde mijn klachten, stond continu in de taak-stand en werkte me een slag in de rondte – ook ’s avonds en in het weekend.

In diezelfde periode kreeg ik een auto-ongeluk, waar ik een emotioneel trauma bij cadeau kreeg. Voor de verwerking hiervan kwam ik bij een psychosomatisch fysiotherapeut terecht, wat het startschot bleek van mijn zelfontwikkeling. Het begint bij de bewustwording dat het anders kan. Het was echt ‘geluk bij een ongeluk’.

Dit was het moment waarop ik besefte dat ik compleet geleefd werd. Ik voelde dat er geen weg meer terug was en ik had rust nodig. Uit zelfbescherming nam ik ontslag, zonder plan B.

Ik had ineens zeeën van tijd en kwam uiteindelijk tot rust. Die rust bracht mij tot een diepere laag van mijzelf die veel verder ging dan de automatische piloot en die mij ook veel meer opleverde. Ik kon op den duur weer bij mijn gevoel, durfde mijn intuïtie weer te vertrouwen en mijn ambities de ruimte te geven. Het gaf mij de kracht om in 2019 weer te gaan ondernemen.

En dit keer op een manier die bij mij past, waarbij ik de regie heb om bij te sturen als dit nodig is. Waarbij ik mijzelf blijf uitdagen om zo slim mogelijk te werken en mijn bedrijven (yes, sinds 2020 zijn het er twee) zo eenvoudig mogelijk in te richten. Op die manier kan ik naar mijn eigen behoeftes blijven luisteren.

Juist door goed naar die behoeftes te blijven luisteren, ervaar ik veel meer rust in mijn hoofd. Zo is er ruimte voor creatieve processen in mijn brein en blijf ik bouwen aan mijn ondernemingen. Tegelijkertijd doe ik dingen die ik naast mijn werk ook heel leuk vind. Ik kan eindelijk mijzelf zijn, op welk moment ik dan ook wil en in welke rol dan ook!

Het is maar werk. Wat doet er nu echt toe?

Dat kwam vooral goed van pas toen ik moeder werd en ik bewust koos om 2 werkdagen vrij te plannen om mijn zoontje te zien opgroeien. Eerst probeerde ik nog 5 dagen werk in 3 dagen te proppen, maar ik hoef jou niet te vertellen dat dat niet handig is. Samen met mijn business coach hebben we het bedrijf om mijn nieuwe leven heen gevouwen. Werk is maar werk en daar ben ik de overige 3 dagen met mijn volle focus bij.

Als je mij verder een beetje kent, dan weet dat ik energie krijg van:

  • het maken van herinneringen met de twee grote liefdes van mijn leven, mijn man Koen en ons zoontje Dominic.
  • challenges om mijn lichaam en geest gezonder te maken. Om vervolgens die nieuw aangeleerde gewoontes compleet over boord te gooien.
  • het echt kunnen helpen van mensen, op welke manier dan ook. Al is het maar een middag oppassen op de kinderen van mijn vriendin, zodat zij wat tijd voor zichzelf heeft.
  • de kleine dingen in het leven: mijn zoontje naar de opvang wandelen, lezen in een goed boek, buiten van de zon genieten, koffie drinken bij mijn ouders thuis, spontaan gaan varen met vrienden, sporten wanneer ik wil (of niet) en een avondje doorpakken om een tof idee uit te werken.

Ook geniet ik oprecht van het beter leren kennen van mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen levensverhaal en redenen om te doen wat hij of zij doet. En ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal, waar jij nu staat in het realiseren van jouw dromen en wat jou tegenhoudt om jouw mooiste leven te leven.

Laten we kennismaken!